"Левски" привлече звездата на Славия Жозе Жуниор-Жуниньо, научи БЛИЦ от достоверни източници. Бразилецът е бил представен днес преди обяд в лагера на "сините" в Анталия и е направил първа тренировка с новите си съотборници. Ръководствата на двата клуба са се разбрали за продажбата на играча, като в "Овча Купел" ще постъпи добра сума от сделката, както и процент при следващ трансфер на Жуниньо. Бразилецът ще играе като преотстъпен в "Левски" през пролетта, а през лятото "сините" ще откупят правата му.

Бразилецът беше твърд титуляр в Славия, а през есенния полусезон игра в 14 шампионатни мача, като отбеляза 6 попадения.

Треньорът на "Левски" Николай Костов отдавна харесва играта на Жозе Жуниор и заедно с Георги Иванов-Гонзо дори посетиха един от мачовете на "белите" през есента, за да гледат на живо изявите му.

Преди дни бразилският нападател изкара експресни проби в клуб от Казахстан, който също е на подготовка в Анталия - Сункар. Жуниор дори игра за този отбор в контрола срещу лидера в Източната "Б" група Любимец. Преди време "белите" го бяха преотстъпили на Бананц (Евеван). В Армения бразилецът изигра 10 мача и вкара 3 гола, след което се завърна на "Овча Купел". Общо за Славия има 58 двубоя и 19 попадения.

Роденият на 18 юли 1985 година в Рио де Жанейро Жуниньо се превръща в четвъртото ново попълнение на "сините" за тази зима. Преди него договори с клуба от "Герена" подписаха двамата португалци Нуно Пинто и Кристовао Да Силва Рамос, както и малиецът от Лече Сюлейман Диамутен. С привличането на Жозе Жуниор най-вероятно селекцията в "Левски" приключва, тъй като Костов искаше централен защитник и нападател, които вече са му осигурени.

Избрани моменти от представянето на Жозе Жуниор през есента: