Христо Стоичков е новият старши треньор на Литекс, разбра БЛИЦ от сигурни източници. Първо ние ви поднесохме сензационната вест, че Камата преговаря с Гриша Ганчев и е много близо до възможността да застане начело на "оранжевите". БЛИЦ ви съобщи новината още на 8 ноември.  

Към момента на треньора Атанас Джамбазки не е съобщено, че е освободен. Ръководството на клуба обмисля вариант да го остави в щаба на Ицо. 

Новината за назначението на Стоичков се очаква да бъде обявена до дни. Именно Камата ще води зимната подготовка на "оранжевите". Както е известно, той работи за последно като старши треньор в Мамелъди Съндаунс (ЮАР), а преди това беше начело на Селта и на националния отбор на България.

След напускането на Любослав Пенев, който застана начело на националите, Литекс взе на пожар Джамбазки от "Ботев" (Враца). 42-годишният специалист изненадващо пое шампионите след мача с Лудогорец (2:1). До края на есенния дял обаче "оранжевите" разочароваха с изявите си и записаха загуби от ЦСКА (0:2) и Локомотив (Пловдив) (1:2), както и равенство 0:0 у дома с Черноморец. Именно поредицата от слаби резултати е накарала ръководството да заложи на нов наставник и по-специално на Христо Стоичков, който само преди дни напусна директорския пост в руския Ростов. На полусезона Литекс изостава с 11 точки от челниците Лудогорец и ЦСКА.