Кандидатът на феновете за член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев алармира, че отборът може да остане без лиценз за евротурнирите. Според икономиста до две седмици „сините“ трябва да платят задължително шестцифрена сума, за да може да играят в Европа, ако се класират.

„Левски най-вероятно след две седмици ще загуби своя европейски лиценз. Това е нещо, което привържениците трябва да знаят. До края на месец юни, за да се запази европейския лиценз, тъй като сме в мониторинг и на всеки 3 месеца има доклад към УЕФА, трябва да изплатим всички текущи задължения, които бяха натрупани по време на коронавируса. Имаше голямо забавяне на плащането. Точна сума е трудно да се каже, но да кажем, че е 6-цифрена, не е малка. Ако това не се изчисти в следващите 2 седмици, най-вероятно клубът няма да може да играе в евротурнирите", заяви Ганев в телевизионно интервю.

Петър Ганев беше избран за представител на феновете, като неговата кандидатура за член на Надзорния съвет - органа, който следи за финансовото състояние на клуба, трябва да бъде гласувана на 17 юли.

"Предложението е на Тръст "Синя България", гласувано от техния Управителен съвет, и по всичко личи - прието от господин Сираков. Благодаря на Тръста, че ме номинира, което е голяма чест и доверие към мен, съответно и отговорност. Съгласих се, тъй като съм оптимист, че Левски за първи път има шанс да се отърве от всички зависимости. Това усещане преди го нямаше. Знаете, че Тръстът е участвал и в Управителния съвет и се е срещал със собствениците, които се променяха после. Сега ми се струва, че привържениците малко се успокоиха, че влиза някой с готов план, с готова уговорка някакви договори скрити, щом се смени собствеността, да се покажат. Това го няма. Отговорността падна на Наско Сираков, акциите са в него. Това беше добър изход на фона на алтернативите акциите да са по някакви летища или в касата на клуба без ясна собственост. От там нататък е битка на всички левскари да се измъкнем. Няма нищо подготвено задкулисно. Преди, когато сме влизали в разговори със собственици, решаващи фактори в клуба, винаги е имало усещане, че има още нещо. Вчера имахме среща със Сираков, Тити Папазов и Павел Колев. Аз не останах с усещането, че има нещо извън тази стая", допълни икономистът.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"В дългосрочен план картината не изглежда толкова черна, тъй като Левски е освободен от договори и тежести от източници на приходи - име на стадиона, какво пише на гърба, на гащетата, на паната на стадиона. Всички позиции за реклама са отворени. Преди имаше договор за 3 години напред, а парите бяха изхарчени. В момента всичко това е свободно и има много потенциал. Краткосрочен е въпросът как това може да се активира до края на сезона, докато има мачове. Левски има екип, на който нищо не пише. Ако някой вижда шанс да си сложи името на фланелката за оставащите няколко мача от сезона, това е неговият начин да го направи. За цял сезон е много по-скъпо. В момента има шанс всеки да влезе и да помогне на отбора", оптимист е Ганев.

"Ясно е, че пак ще има голям договор. Основният спонсор винаги ще бъде с голям договор. Важното е дали той ще държи акции. Проблемът беше не само, че се спира спонсорският договор, а акциите просто изчезват някъде и чакаме някакво джиросване. Другото е да не зависиш само от един, а да е много по-балансирано, да има адекватни приходи от телевизионните права, да има адекватни приходи от феновете и да има различна база от рекламодатели, спонсорства и партньорства. Има едно желание в клуба от много години - големият рекламодател да влезе като акционер. Не мисля, че пътят на Левски е да търси благодетели през раздаването на акции към тях. Най-сигурните акции в последните години са тези в Тръст "Синя България" (10% от собствеността). Те не са мърдали, по устав не могат и да мръднат. Задачата в момента е клубът да тръгне по прав път и да не позволи зависимости", добави той.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020