ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Илиан Илиев беше официално назначен за селекционер на националния отбор. Договорът на 55-годишния специалист е до лятото на 2026 г. Настоящият наставник на Черно море наследява на поста сърбина Младен Кръстаич, който беше уволнен през миналата седмица.

Именно с „моряците“ е свързан много любопитен факт, обединяващ последните трима българи, заставали начело на „лъвовете“. Ясен Петров, Георги Иванов и Илиан Илиев са били треньори на Черно море в годините преди да поемат националния отбор.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Пловдивския Джанини води „моряците“ в периода 2006-07 г., а през 2021-22 г. беше начело на „лъвовете“. Гонзо беше треньор на Черно море в два различни периода. Първия е 2013-14, а вторият – 2016-17. През 2022 г. бившият нападател временно води националния отбор след напускането на Ясен Петров. Илиян Илиев от 2018 г. е начело на Черно море, а сега ще съвместява длъжността си с тази в националния отбор.

Друг интересен факт, свързан с Черно море и националния отбор, също се отнася за Илиан Илиев. Той е едва вторият бивш играч на „моряците“, който поема представителния тим на България. Първият е Ивайло Петев, който през 2002 г. носи екипа на варненци като преотстъпен от Литекс. След това води „лъвовете“ в периода 2015-16 г.