Много странен футболист е на проби в Ботев (Пловдив). Това е халфът на руския аматьорски Амкал Михаил Прокопиев, пише „Спорт Експрес“. Според информацията, ако остави добри впечатления в треньорския щаб на „канарчетата“, полузащитникът може да получи договор и да стане част от „жълто-черните“ от зимата.

20-годишният руснак през последните два месеца блесна с три асистенции за купата на Русия, в който тимът му отстрани два третодивиознни отбора (Зорки и Твер) и отпадна от третия си съперник - Звезда Санкт Петербург (също участник в Трета дивизия). Трябва да се отбележи, че Амкал (Москва) е отбор, съставен от популярни звезди от социалните мрежи и геймъри. Тимът участваше в Купата със специална покана от Руския футболен съюз.

Самият Прокопиев има над 1 милион последователи в „Тик Ток“. Той никога не е играл за професионален футболен клуб, въпреки че в един момент е бил част от школата на гранда Зенит. Преди да стане част от Амкал, халфът е играл за друг подобен отбор, съставен от геймъри – 2DROTS.