Лидерът в "А" група Лудогорец може да се похвали с нов спонсор. Става въпрос за Виваком, информираха източници от клуба. Договорът между клуба от Разград и мобилния оператор е подписан в края на декември. През пролетта логото на компанията ще стои на екипите на новака в елита.

Така след "Левски" (М-Тел), ЦСКА и Литекс (Глобул) и Лудогорец се обвърза с мобилен оператор. Интересното е, че Виваком под името Вивател стана генерален рекламодател на "армейците" през 2005 година. По този начин и трите мобилни оператора у нас вече са обвързани с футболни клубове. Новината, че Лудогорец има нов спонсор, беше потвърдена от изпълнителния директор на разградчани Ангел Петричев.

"Да, имаме нов спонсор, чието лого ще стои на екипите. Те вече са щамповани, но повече подробности не мога да ви разкрия. Ще му обявим името до дни", коментира пред "Тема спорт" Петричев.

Очаква се до седмица Виваком да бъде представен официално като спонсор на Лудогорец, като тогава ще бъдат оповестени и параметри по договора. Интересното е, че логото на мобилния оператор вече стои на началната страница на официалния сайт на клуба. "Тема Спорт" се свърза и с компанията, откъдето не потвърдиха, но и не отрекоха новината.

В началото на сезона, преди разградчани да заложат на "Адидас" като доставчик на екипировка, на фланелките стоеше надписът на една от фирмите на благодетеля на Лудогорец Кирил Домусчиев - "Huvepharm".