Националните отбори по футбол на България съвсем скоро ще имат модерна база за 15 милиона лева, на която ще могат да се подготвят. Днес тя бе репрезентирана от президента на БФС Борислав Михайлов.

Тренировъчният център ще бъде построен в Бояна и ще обслужва националните отбори на България. Там ще бъдат изградени три футболни игрища с осветление - две с нормални размери, а едното от тях ще е с трибуни за 500 зрители. На него ще може да се играят приятелски срещи.
 
Два от терените ще са с естествена и един с изкуствена трева. Ще има и два тенискорта. Проектът се финансира изцяло от УЕФА. До него ще има и обществен достъп. А в Бояна ще бъде изградена и голяма детска площадка.

"Инвестицията е 15 милиона, изцяло от програмите "Хеттрик" на УЕФА. Сделката е законна, чиста, парите са от чужбина. Държавата подсигурява терен, който след 28 години остава в полза на държавата. По-чиста сделка от тази надали има. Приключиха споровете, на три инстанции сме спечелили делата и никой няма право на претенции. Все пак земята е държавна и такава ще си остане за постоянно", заяви Боби Михайлов.

"В следващите седмици започва строежът, скоро правим първата копка. БФС осигурява всичко необходимо извън парите на УЕФА. Досега сме дали 600 хил. лв. за всички странични неща, такси и т.н. Парцелът е 60 дка. Този парцел е бивш паркинг и сега е само стар асфалт и избуяли плевели", добави шефът на БФС.

"Много съм щастлив, че ще се сбъдне мечтата на много поколения български футболисти да разполагаме тренировъчна база. Аз ги уверявам, че ще бъде една от най-добрите в Европа", продължи Михайлов.

"Правец е друга инвестиция, там си имаме терен, на който слагаме седалки и лекоатлетическа писта. Ние все пак имаме 12 национални отбора и ще си ползваме и него. Там пък е инвестиция от ФИФА и също ще го открием в близките месеци. Предвидени са и общежития за играчите, да се възстановяват там, да почиват, да си е една завършена база", каза още Михайлов.