Българският национален отбор няма да може да разчита на Индиана Василев, след като талантливият футболист попадна в разширения списък на САЩ за олимпийските квалификации на тима до 23 години.
 
Окончателният списък от 20 състезатели ще бъде обявен във вторник, 10 март, но така или иначе офанзивният халф на Астън Вила избра Щатите пред България.
Представители на родния футбол на няколко пъти са разговаряли с Индиана, за да го убедят да облече националния екип на България. Чуване с него е имало отново преди няколко дни, разбра БЛИЦ, но роденият на 16 февруари 2001 играч този път бил повече от категоричен: "Благодаря ви, но САЩ е моята родина. Да, притежавам както американски, така и български паспорт, но изборът вече съм го направил".
 
Василев вече има мачове за националния тим на Щатите до 17 години (17 двубоя и 3 гола), но сега целта му е да попадне в състава до 23 години. Играл е и за 18-годишните "янки", където се отчита с 2 мача и 1 гол.
 
Въпреки това Индиана има право да облече и българския екип, стига да няма срещи за мъжкия състав на САЩ. Василев обаче не изгаря от желание, тъй като е роден в Щатите, макар майка му и баща му да са българи. 
 
Припомняме, че Индиана е син на бившия играч на Сливен  Денчо Василев и внук на легендата на „войводите” Иван Василев.