Новият младежки национален отбор се събра днес за първи лагер, който ще продължи три дни в Тетевен и ще завърши с двустранна игра в сряда вечерта. По-голяма част от момчетата в списъка на Михаил Мадански се събраха днес пред Националния стадион Васил Левски. От групата отпада единствено Димитър Евтимов. Вратарят е в групата на Нотингам за мача с Флийтууд Таун за Карлинг къп днес и треньорите са преценили, че е по-добре да не пътува за двустранна игра. От всичките 26 души има двама, които попадат за първи път в национален отбор - юношески или младежки. Това са Мартин Райнов от Берое и нападателят Александър Колев, който играе в белгийската втора лига за Десел Спорт. Тази селекция ще започне квалификациите си чак догодина и ще се бори за място на Евро 2015.

“Обърнали сме поглед към всички български момчета, които играят зад граница. За съжаление Вилиян Бижев, който е с американско гражданство, и Едисон Йорданов, който е юношески национал на Германия, ни отказаха за пореден път. Бижев само ни препраща към мениджъра си и изглежда доста незаинтересован, обясни Михаил Мадански, цитиран от БТА. Бижев е собственост на Ливърпул, игра под наем във Фортуна Дюселдорф.

“За мен е добър пробив, че има двама футболисти под 21 години, които играят в Б група. Ще се опитаме от следващия сезон да помислим за нещо подобно и в А група. Сигурен съм, че ако във всеки отбор от “А” група, има един младежки национал, който е титуляр, на младежкия ни отбор не му трябва треньор. Момчетата ще си играят много добре”, заяви още Мадански./БЛИЦ