Антон Генов почти сигурно ще ръководи дербито от 6-ия кръг на “А” група между ЦСКА и Левски. Това призна шефът на съдиите Димо Момиров, който днес даде пресконференция. Той добави, че официалното решение ще стане официално след заседанието на комисията днес в 13 часа.

„Няма искане за чужд съдия нито от ЦСКА нито от Левски. Генов е фаворит защото е в най-добра форма, свалил е килограми и мнението ми е, че ще се справи най-добре с дербито. Няма връзка между това, че до този момент Генов е ръководил мачове, които не се дават пряко по телевизията и нашия избор в нарядите. Ето сега ще имаме възможност да го гледаме и по телевизията”, аргументира избора си Момиров.

Шефът на родните рефери направи равносметка на изминалите пет кръга като заяви, че в първите три съдиите са допуснали много грешки. В следствие на тези грешки до този момент са наказани петима арбитри. В четвъртия и петия кръг от шампионата обаче има сериозно подобрение в съдийството според Момиров. 

На пресконференцията участваха още новият директор Антон Попов, председателят на СТК Йордан Томов, зам. председателят на ДК Юри Кучев и Стефан Орманджиев. По-голямата част от пресконференцията се превърна в дискусия между журналистите и представителите на БФС относно начина на информиране след заседанието на комисиите. От днес отново се въвежда практиката решенията да бъдат свеждани до медиите чрез сайта на БФС./БЛИЦ