Доскорошният шеф на съдиите Димо Момиров коментира уникалния скандал, който е на път да се разрази с Антон Генов. Както е известно от вчера след решение на УЕФА започна разследване срещу българския топ рефер, тъй като има съмнение в уговорка на ръководената от него контрола между Македония и Канада. В двубоя, който завърши 3:0, Генов отсъди 4 дузпи, а според УЕФА сигналите са, че на този мач е залагано повече от обичайното на краен резултат и броя на отсъдените наказателни удари.

“Не ми се мисли просто. Преди малко говорих с Генов. Каза ми, че УЕФА е започнала проверка. Наистина европейската централа проверява всички мачове, в които има дори и най-малък слух за нещо съмнително. Антон каза, че ще изчака да излезе нещо черно на бяло. За момента е прав, няма никакви доказателства”, каза Момиров пред БЛИЦ.

“Ако се окаже вярно, не ми се мисли какво ще стане. Това ще бъде уникален шамар върху българското съдийство. Не стига, че всичко останало върви надолу, та сега и това. Ако има нещо вярно в твърденията, Генов ще бъде махнат отвсякъде, т.е. той няма да може да ръководи международни мачове, както и срещи от нашето първенство. Но нека изчакаме”, завърши Момиров.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ