Шефът на Съдийската комисия Димо Момиров алармира, че е получавал обаждания дори от футболни президенти през изминалия сезон, но не се е поддал на натиск.

"Имах проблеми, явно защото не се поддадох на натиск. Обаждаха ми се хора от клубовете, дори и футболни президенти. Но разговорите приключваха за по 15 секунди. Казвах им, че няма тема, за която да говоря с тях. Предполагам какво са искали, но не съм позволявал да се стигне до изразяване на конкретни желания", каза Момиров.

Той допълни, че няма да съобщава подробности за това и на предстоящия Изпълком, защото, според него, е прекратил всички мераци да бъде търсен отново.

"Ако бях се поддал или имаше оказан натиск върху мен, от който да съм притеснен, тогава щях да говоря", каза Момиров.

Шефът на съдиите е поканен да участва на предстоящото заседание на Изпълкома на БФС, на което ще даде отчет за свършеното през годината.

"Мисля, че се справихме добре. Няма много жалби, което говори, че подобряваме нивото си. Няма да крия, че ми беше трудно и изразходвах много нерви и безсънни нощи, но нося отговорност пред съдиите, които са ме избрали", допълни пред "Гонг" варненецът.

Той каза още, че другата седмица ще се решава новата ранглиста на реферите. "Сега подготвяме материалите за прословутата конвенция за съдийството, която трябва да подпишем. Тогава ще можем да получим помощ от УЕФА в размер на 200 000 евро. Тогава вече и шефът на Съдийската комисия ще получава заплатата си директно от европейската футболна централа и по този начин комисията ще стане независима. УЕФА иска подробен отчет за всички изразходвани средства. Вече ни отпуснаха едни 60 000 евро, с които купихме осем системи за комуникация между реферите, организирахме няколко семинара и осигурихме други полезни за съдийството неща", каза още Димо Момиров. /БЛИЦ