Председателят на Съдийската комисия Димо Момиров заяви, че Левски няма моралното право да иска рефери от чужбина за оставащите по-важни мачове до  края на първенството.

 

"Като преценим колко пъти съдиите са грешили в полза на Левски и против тях, балансът е ясен, той е много в тяхна полза. Само заради едно положение изпаднахме в истерия. Не мисля, че една ситуация може да накара един отбор да реагира по такъв начин. За стотен път повтарям, положението с Гонзо във Варна бе симулация и благодаря на Христо Ристосков, че не се поддаде на действията на нападателя и не отсъди дузпа", каза Димо Момиров на пресконференция.

 

Както е известно, собственикът на Левски Тодор Батков заяви категорично, че ще иска чужди съдии до края на първенството, след като според него отборът му е бил ощетен при гостуването на Черно море във Варна миналия кръг (0:0).

 

"Благодаря на Христо Порточанов за подкрепата, която имахме, но отсъствието му не влияе кой знае колко на съдийството ни. Дори работим много по-добре без надзорник", допълни още шефът на родните арбитри.

"Не съм доволен от качеството на съдиите до момента, разочарован съм, има пропуски в работата с тях в последните години, но не обвинявам никого, сам си поемам отговорността. Много са ни изискванията към реферите, но мисля, че ще се справим. След приключване на полусезона заради новите ранглисти много хора ще отпаднат. Има доста съдии, които нямат качествата да бъдат в ранглистата на “А” и “Б” групите.

 

Аз бях на вчерашния мач между Черно море и Локо (Пловдив). Едно голямо благодаря на асистента Пламен Георгиев от Плевен, който извади езика на Георги Илиев. В противен случай завършекът щеше да е много трагичен. Тъй като имаше избити зъби и в устата на Жоро имаше кръв, Пламен Георгиев го обърна настрани, за да не се задави. В това време лекарският екип се суетеше и търсеше в чантичката някакъв уред, с който да отвори устата на футболиста”, завърши шефът на съдиите.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ