Двама рефери бяха наказани от съдийската комисия към БФС да не ръководят мачове в 4 кръга. Единият е Радослав Станев от Варна, който свири двубоя Локо (Мездра) – Локо (Сф) – 1:2 от 3-ия кръг.

Другият санкциониран съдия е Асен Николов, който бе на Миньор – Сливен (4:2). Според шефа на арбитрите Димо Момиров – Николов е сбъркал като е дал дузпа за домакините от Перник, след която резултатът става 2:2. Реферът обаче е обжалвал наказанието си и е заявил, че ще осигури запис, от който ясно личало, че има нарушение за дузпа.

“Преди време имахме тест на Националния стадион. Влязох в съблекалнята и кошчето беше пълно с медикаменти. Тогава казах на д-р Мишо Илиев да им направим тест. По-късно го направихме, но се оказа, че момчетата са чисти, но те знаеха, че им предстои подобна проверка. След това се стреснаха и започнаха да тренират на много по-високи обороти. На днешния тест показаха добри резултати и смятам, че всичко вече е плод само на тренировки, а не на медикаменти”, каза шефът на съдиите Димо Момиров пред Канал 3.

“Отстраних Цветан Георгиев и Георги Игнатов преди началото на сезона не заради Гриша Ганчев или Николай Гигов, а заради техни издънки. Мога да ви кажа, че Цветан определи крайния резултат на 4 мача през миналото първенство. Несъществуваща дузпа за Левски срещу Черно море, дузпа за Локо (Сф) срещу Локо (Пд), дузпа изкарана извън наказателното поле на мача Беласица – Пирин и т.н. Подобен списък имам и за Георги Игнатов. Двамата свирят в “Б” група, но ги наблюдаваме във всеки кръг и могат да бъдат върнати в елита”, добави Момиров./БЛИЦ