Шампионът на Франция за 2012 г. Монпелие явно сериозно се е насочил към българския футболен пазар. Според сайта mercato365.com представители на тима ще пристигнат в България през този уикенд, за да наблюдават мачовете ЦСКА – Локомотив (Пловдив) и Литекс - „Левски“.
 
От Монпелие идват, за да наблюдават изявите на Омар Косоко от ЦСКА и Армандо Ваюши от Литекс. Това не е първата информация, която през тази пролет свързва френския клуб с играчи на „червените“ и „оранжевите“.
 
До момента се знаеше, че тимът от „Стад де ла Мосон“ проявява интерес към Симеон Славчев и Джордан от Литекс, както и към Ивайло Чочев и Райс Мболи от ЦСКА.
 
През настоящия сезон в Лига 1 Монпелие се бори да не изпадне. Отборът, воден от Ролан Курбис, в момента е на 14-о място с 42 точки, на две точки над зоната на изпадащите. До края на първенството има още един кръг. В последния си мач Монпелие гостува на шампиона ПСЖ.

БЛИЦ припомня, че преди два дни в белгийската преса се появи новината за солиден интерес на Брюж към Ваюши. Според местните издания клубът даже е пратил оферта от 2 милиона евро.