Ръководството на Монтана обяви, че тази година целта пред отбора е най-вече да не изпадне. Задачата пред треньора Атанас Джамбазки е тима да играе атрактивно и да не загуби мястото си в елита. Това обяви изпълнителният директор на клуба Румен Панайотов на пресконференция в София. Джамбазки също отговори на въпросите на журналистите.

“Целите на отбора са преди всичко свързани с господин Живков, тъй като той осигурява финансирането и подкрепя отбора. Той, а и ние искаме, Монтана да играе един добър футбол и да радва привържениците на града. Основната ни амбиция е догодина пак да сме в “А” група, независимо дали броя на отборите ще бъде намален", коментира Панайотов.

По думите му финансовото състояние на клуба не е цветущо, но поне няма притеснения, че парите може да свършат.

“Виждате, че положението на почти всички клубове е тежко и ние не правим изключение. При нас нещата не са се променили в последните три години. Не сме богат клуб, но поне сме спокойни сме за бъдещето си. Нямаме притеснения около финансирането", допълни Панайотов.

Панайотов отсече и че част от политиката на клуба е да се залага на български футболисти.

“Ако отборите в “А” група бъдат намалени - 10, 8 или 6, то българските футболисти няма да могат да играят в "А" група. Ще останат само онези клубове в които има по 14 чужденци. Трябва да се направи такава бройка, която да позволи да има български играчи в елита", завърши Панайотов.

“Доволен съм от подготовката, от старанието на момчетата. Градим нов отбор и определено ще ни трябва време, но първенството вече идва и момчетата ще трябва да показват качествата си в хода на мачовете. Очаквам всички да разкрият потенциала си и да докажат, че не сме се излъгали във възможностите им", пък коментира треньорът Атанас Джамбазки.

"През лятото привлякохме Димитър Петков, Георги Костадинов, Самир Аясс, Антон Гущеров и други. У някои момчета се вижда липса на опит, но се надявам в най-скоро време момчетата да влязат в ритъм", допълни Джамбазки.

Днес от 18:00 часа Монтана играе контролна среща с македонци.