Следващият гол във вратата на “Левски” ще е под номер 1600 в историята на клуба в “А” група. Първият, който има възможност да направи това и да влезе в историята е тимът на Монтана, който тази вечер от 18 часа гостува на стадион "Георги Аспарухов". Това обаче ще се отдаде много трудно на избраниците на треньора Стефан Грозданов, тъй като вицешампионите не са допускали гол като домакин от 26 февруари, когато загубиха с 1:3 от ЦСКА. Междувременно "сините" вече в 19 поредни мача на своя клубен стадион неизменно бележи поне по веднъж.

Още любопитни неща свързани с “Левски” преди мача с Монтана

- “Левски” бе най-силен домакин в “А” група през миналия сезон - 39 спечелени точки от 45 възможни. Новият сезон също започна с успех на собствен терен - 1:0 над Славия с попадение на Иван Цветков.

- "Сините" са един от трите отбора в елита с по две ударени греди в първите два кръга. Другите са Локо (Пд) и Славия. Монтана пък е в компанията на ЦСКА, Локомотив София, Видима-Раковски, Литекс и Калиакра - тези отбори още не са ударили греда.

- Следвайки тенденцията от миналия сезон, още след втория кръг “Левски” е номер едно по отправени удари - 11 точни, 14 неточни и 2 греди. Отборът на Монтана има шест точни и 10 неточни шута.

- Футболистите на Георги Иванов извършиха най-малко нарушения в първите два кръга - 24, колкото и отборът на Локо (Сф) (по един фаул на всеки 7 минути и половина).