Последният в "А" група Монтана домакинства на предпоследния Пирин в мач от 35-ия кръг. Двубоят е от 18:00 часа на стадион "Огоста" и е изключително важен и за двата тима, които със зъби и нокти се стремят да запазят мястото си в елита. Пирин има аванс от 2 точки пред прекия си конкурент и евентуална победа ще гарантира на "орлетата" оставането в "А" група, но ако загубят, те ще се озоват на дъното в класирането.

Психологическата война преди важния сблъсък беше започната от наставника на Пирин Наджи Шенсой, който посъветва домакините да се концентрират върху предстоящия финал за Купата на България срещу ЦСКА (на 24 май), а неговият колега Емил Велев изтълкува думите на косоваря като признак за страх преди решителния двубой.

В Монтана не смятат да пазят основните си футболисти за финала. Домакините ще бъдат с най-доброто днес. Станислав Генчев и Оливие Боне вече са на линия и ще са титуляри в средата на терена. След наказание в състава ще се завърне Сергей Георгиев.

Наджи Шенсой също няма кадрови проблеми. Атаката на "орлетата" се очаква да води Мартин Тошев, а зад него ще действат Тони Тасев, Тодор Траянов и Димитър Благов.

Съдия на битката между Монтана и Пирин ще бъде Николай Йорданов.

Вероятни състави:

МОНТАНА: Х. Иванов, Й. Тодоров, А. Георгиев, Г. Ангелов, Х. Хубчев, Боне, С. Генчев, С. Георгиев, Минчев, И. Стоянов, П. Атанасов

ПИРИН: К. Костов, Башлиев, Сандев, С. Николов, Дюлгеров, А. Костадинов, Дяков, Тасев, Траянов, Благов, Тошев


  Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!