Черноморец приема Монтана от 13:30 часа днес в реванша от 1/8-финалите за Купата на България. "Акулите" на Димитър Димитров-Херо ще излязат със самочувствието на почти сигурен 1/4-финалист след успеха с 3:1 при гостуването на "Огоста". Треньорският щаб на бургазлии обаче предупреди футболистите да не подценяват противника, който е сред водещите в първенството на „Б" група.

Преди двубоя ще бъде дадено началото на третия междуучилищен турнир за купата на Бургас, който се организира от домакините. Към осакатения от много контузии състав на Черноморец за днешния мач се присъединява младежкият национал Милен Гамаков. Наставникът Димитър Димитров отново няма да може да разчита на Преслав Йорданов, Карлос Фонсека, Венелин Филипов, Мартин Кавдански и Ванчо Траянов. Последните трима са възстановени, но Херо няма да рискува с включването им в игра.

Атаката на тима ще бъде водена от Николай Павлов, който навлиза във все по-добра форма. Зад бившия играч на "Ботев" (Пд) ще бъдат разположени трима офанзивни халфове в лицето на Маркиньо, Наджиб Амари и Петър Атанасов. Очаква се в игра през втората част да се появят юношите Калпаклиев и Ахмедов.

Трима футболисти на Монтана пропускат реванша. Левият бек Ели Маркес и капитанът Венци Иванов пострадаха в първия мач на стадион „Огоста". 21-годишният защитник Раиф Мурадов все още не е възстановен от травмата на коляното, заради която от три седмици е извън игра.

„Резултатът от първия двубой е отличен за Черноморец. Ние обаче няма да излезем като обречени, а ще се опитаме да играем открит футбол, пък каквото стане", заяви изпълнителният директор на Монтана Румен Панайотов, който изпълнява и функциите на старши треньор след оттеглянето на Атанас Джамбазки.