Воденият от Георги Иванов Черно море отпадна донякъде изненадващо от Купата на България. "Моряците" отстъпиха с 1:2 на Монтана, заемащ десетото място във Втора лига. По този начин Ферарио Спасов и футболистите му сътвориха първата сензация в тазгодишното издание на турнира. 

Точни за водения от Феро отбор бяха Атанас Илиев в 23-ата минута и Петър Атанасов в 89-ата, след като само минута преди това Марек Кузма бе изравнил - в 88-ата.

Мачът, който се игра на стадион "Кипровец" в Чипровци, започна с натиск на домакините, които бяха доста по-активни от "моряците". Преди да открият резултата, те имаха два шанса, а най-чистият беше пропилян от бившия играч на Черно море Иван Коконов в 18-ата минута, когато Евгени Боровик спаси изстрела на крилото. 

В 23-ата минута публиката на Монтана беше хвърлена в екстаз. Тогава след центриране отдясно се стигна до разбъркване и впоследствие топката стигна до Атанас Илиев, чийто първи удар беше избит от вратаря на гостите. При добавката обаче снажният нападател беше безпощаден - 1:0. 

До почивката отново тимът от Втора лига беше по-активен и имаше по-чистите ситуации. Но Борислав Балджийски изпусна невероятен шанс в 31-ата минута, когато се озова сам срещу стража, стреля, но отбитата от Боровик топка се отклони в него, а в крайна сметка излезе в аут. 

След почивката избраниците на Гонзо продължиха с неубедителното си представяне. Едва в заключителните минути "моряците" съумяха да натикат съперника си в половината му. Четвърт час преди края Амаду Сукуна излезе на стрелкова позиция сам срещу вратаря след пас на Атанас Зехиров, но не успя да отбележи. Все пак се стигна до 1:1. В 88-ата минута Сукуна центрира перфектно към Марек Кузма, който отбеляза с глава. 

Радостта на варненци обаче трая едва няколко секунди. Още след подновяването на играта Мирослав Антонов проби отляво, след което топката достигна до Петър Атанасов и той от чиста позиция реализира за 2:1, отсичайки главата на варненци и класирайки Монтана на 1/8-финалите. 


МОНТАНА - ЧЕРНО МОРЕ 2:1
1:0 Атанас Илиев (23), 1:1 Марек Кузма (88), 2:1 Петър Атанасов (89)

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ