Монтана планира сериоз­ни ремонтни дейности на стадион „Огоста". Те включ­ват подмяна на терена, по­ливна система за него, елек­тронно табло, осветление и лекоатлетическа писта ка­то тази в Правец.

Очаква се ремонтните ра­боти, които ще отнемат около година и половина, да стартират в края на про­летта или началото на ля­тото. Проектите вече са изготвени, като се очакват само подписите на най-висо­ко държавно ниво. Ремонти­те трябваше да са започна­ли през отминалото лято, но заради нестабилната по­литическа обстановка в страната нещата се забави­ха.

Реконструкцията е част от трансгранична програма със сръбския град Пирот, по която се кандидатства. То­ва, което се прави в Пирот, се прави и в Монтана, като последното е изграждането на малки спортни комплекси в двата града и близко до тях село.

Кметът на Монтана Злат­ко Живков вече се е договорил с кмета на Криводол Пепи Дан­чев тимът да домакинства на стадиона на местния Ботев, докато тече реконструкция­та на „Огоста". Именно това е на преден план пред монтанци, а не бързо завръщане в А група.
След мача с Ботев Враца Живков сподели своето мне­ние за играта на отбора:

„Момчетата се стараха, но за съжаление не успяха да поб­едят Ботев Враца. Многото пропуски пред противникова­та врата се оказаха решава­щи. Гостите имаха един бле­стящ Веселин Цветковски, който миналия сезон пазеше при нас. Той е отличен вратар и го показа в този мач. Въпре­ки проблемите, които има, Ботев е много добър отбор, съставен от опитни и млади футболисти и ако клубът се стабилизира финансово, го ча­ка добро бъдеще. Ние ще се опитаме да спечелим навън точките, които загубихме у дома. Очаквам това да стане още в другия кръг, когато гос­туваме на Банско", каза градо­началникът.