Съперникът на ЦСКА в турнира за Купата на България - Спартак (Плевен), допусна седем гола в контролата с Монтана, спечелена от елитния тим със 7:3. Срещата се състоя в Правец днес по обяд при непрестанен дъжд.

През второто полувреме над стадиона се изля порой, но от двата лагера се разбраха мачът да продължи. За монтанци не играха националът Асен Георгиев, който е в Загреб за евроквалификацията с Хърватска и младежкият национал Христофор Хубчев.

Ст. треньорът Ферарио Спасов пък бе дал почивка на Иван Минчев, Борислав Балджийски и Здравко Лазаров-Електричката.

Йордан Тодоров откри резултата от дузпа в 25-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Матей Поплатник. Още в следващата атака Сергей Георгиев покачи след самостоятелен пробив. След половин час игра Владимир Мичев направи преднината класическа с неспасяем шут от 20 метра. Поплатник покачи на 4:0 в 36-ата, а малко след това Сергей Георгиев се разписа за втори път след асистенция на Йордан Тодоров.

В последните секунди на първото полувреме Иван Михов фаулира нападател на Спартак в пеналта и Стефан Христов бе точен от бялата точка за 1:5.

През втората част и в двата състава бяха направени по няколко смени. Малко след част игра голмайсторът на плевенчани Цветомир Тодоров, който бе привлечен през лятото от на Бдин (Видин), бе оставен непокрит и намали до 2:5.

С попадението в 70-ата минута албанецът Алби Дости отново увеличи разликата до четири гола. Четири по-късно пък Любомир Генчев центрира остро и принуди футболист на Спартак да си отбележи автогол за 7:2.

С втория си гол в мача Цветомир Тодоров оформи крайния резултат в 82-ата минута.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016