Монтана постигна минимална победа с 1:0 над Ловеч в последния мач от петия кръг на Втора лига. Единственият гол в срещата падна в 12-ата минута, когато Филип Ежике реализира.

Срещата започна с домакински натиск, играчите на Монтана тръгнаха в атака още от първата минута в търсене на първи гол в мача.

Това даде резултат в 12-ата минута, когато Ежике беше изведен сам срещу вратаря на ловчанлии и не сбърка, опъвайки мрежата за 1:0.

Футболистите на Ловеч подобриха играта си започнаха да създават напрежение в защитата на Монтана. Въпреки усилията на гостите, защитниците на Монтана се справиха успешно с опитите на съперника и запазиха предимството си. Още повече, Монтана не само че се защитаваше добре, но и успя да организира ефективни контраатаки, които създадоха допълнителни заплахи за вратата на Ловеч.

Второто полувреме стартира с множество единоборства в централната част на терена. Играта се концентрира в средата на полето, без значителни опасности пред двете врати. И двата отбора се опитват да наложат контрол върху играта, но липсата на креативни действия и успешни атаки засега не позволява на нито един отбор да създаде реална заплаха за вратарите.

Въпреки това в последните минути гостите получиха отлична възможност да изравни резултата. Виктор Василев отправи мощен удар от много малък ъгъл към вратата на Монтана. Въпреки точността на удара, вратарят на Монтана, Васил Ивайлов Симеонов, демонстрира страхотен рефлекс и успя да предотврати гола с блестящо спасяване.

Така във временното класиране на второто ниво на футбола у нас Монтана се изкачи на трето място с 11 точки, колкото има и втория Лудогорец II и две по-малко от лидера Пирин (Благоевград). Ловеч от своя страна падна до девета позиция със 7 пункта. 

В следващия кръг Монтана гостува на Добруджа, а Ловеч приема Янтра (Габрово).