Монтана ще отстрани „Ботев“ (Враца) от турнира за Купата на България. Такава увереност изрази изпълнителният директор на клуба Румен Панайотов, който изпълнява и треньорската длъжност в тима заради болничния на наставника Атанас Джамбазки. Той подчерта, че халфът Йордан Тодоро-Паро и защитникът Мартин Василев не са възстановени от контузиите си и ще получат почивка. Нападателят Ерик Почански е с националния отбор до 21 години.
 
Монтана приема „Ботев“ (Враца) в 1/16-финален мач реванш от Купата на България в събота от 15:00 часа на стадион „Огоста“. Първата среща между двата отбора на стадион „Христо Ботев“ в града под Околчица завърши 1:0 в полза на врачани. Единственото попадение беше реализирано от Радослав Цонев в добавеното време.
 
„Вярвам, че ще сме крайният победител. Всеки мач излизаме за победа. Разполагаме с достатъчно футболисти за дербито, и въпреки това ще запазим Мартин Василев и Йордан Тодоров. Сигурен съм, че и двата отбора ще играят на предела на възможностите си. Надявам се, че стадион "Огоста" ще се напълни, защото отбора има нужда от подкрепата на публиката“, обяви Румен Панайотов.