Футболистите на Монтана заминаха на лагер във Вършец веднага след днешната тренировка, която за първи път се проведе на клубната база в парк „Огоста”. В останалите дни от седмицата старши треньорът Ферарио Спасов водеше заниманията на отбора на стадиона на намиращото се на пет километра от града село Николово или в Криводол. Мярката се налагаше, за да се запази терена на стадион „Огоста”, след проливните дъждове изсипали се в региона. Направо от курортното градче Вършец монтанци пристигат утре за домакинската среща с аутсайдера Спартак (Варна).

Нападателят Александър Киров все още не е готов да издържи цял мач и отпадна от групата за двубоя със „соколите”. Трайно контузен и защитникът на Монтана Християн Попов. С леки травми през седмицата се подготвяха полузащитникът Янко Ангелов и нападателите Мирослав Антонов-Чилика и Здравко Лазаров-Електичката. Спортният директор на клуба Михаил Мадански се надява, че монтанци няма да подценят Спартак и ще запишат петата си победа от началото на сезона.

Групата на Монтана:
Вратари: Христо Иванов, Ивайло Василев
Защитници: Раиф Мурадов, Иван Михов, Георги Пашов, Асен Георгиев,Ангел Рахов, Георги Пейчев
Полузащитници и нападатели: Иван Минчев, Валери Георгиев, Янко Ангелов, Йордан Тодоров, Владимир Мичев, Сергей Георгиев, Мирослав Антонов, Здравко Лазаров, Ерик Почански, Юлиан Ненов