Треньорът на Монтана Атанас Джамбазки ще бъде сменен през лятото, научи БЛИЦ. Според най-горещата клюка около стадион “Огоста” специалистът няма да получи продължение на договора си, независимо дали отборът ще запази мястото в “А” група.

Специалистът има контракт до края на сезона с опция за удължаването му за още една година. Това обаче няма да се случи, тъй като ръководството на клуба не било доволно от работата на бившият треньор на Славия, Марек и Спартак (Варна).

Когато Джамбазки бе назначен начело на Монтана в края на 2009 г. той получи задача през пролетта тимът да се представи по-силно, отколкото през есенния полусезон. Под неговото ръковоство отборът записа само две победи (едната служебен успех над Ботев), въпреки че направи престижни равенства с Литекс и ЦСКА.

Информациите от северозападния град твърдят, че вероятният нов треньор на Монтана ще бъде сръбски специалист. Името му засега се пази в тайна, но е сигурно, че това няма да бъде бившият национал на Югославия Любинко Друлович. През декември стана ясно, че легендата на Порто е бил сред вариантите за наследник на Стевица Кузмановски на “Огоста”./БЛИЦ