Монтана привлече официално централния защитник на Пирин (Гоце Делчев) Николай Николов. 33-годишният бранител вече направи днес една тренировка с новите си съотборници на лагера в Петрич. След като монтанци се завърнат у дома, той трябва да подпише и договор с клуба.

Николай Николов вече е ритал за Монтана, когато отборът току що се бе завърнал „А” група. През есенния полусезон на 2009 г. защитникът записа 14 мача в елита и един в турнира за Купата на България, в които вкара два гола. След края на полусезона Николов, вратарят Цветомир Цанков и бразилският полузащитник Бето последваха македонския треньор на монтанци тогава Стевица Кузмановски и преминаха вкупом в първодивизионния арменски Бананц (Ереван).

С привличането на Николай Николов новите футболисти в Монтана станаха осем. Преди него с втородивизионния клуб парафираха вратарят на Хасково Ивайло Василев, защитниците Тодор Гочев (“Левски”), Владимир Байрев (“Ботев” Враца) и Деян Молдованов (Несебър), полузащитникът на Любимец Янко Ангелов, нападателят Александър Киров, който през есента игра като преотстъпен в “Ботев” (Враца) и нападателят Ивелино Иванов, който също идва от ДЮШ на “Левски”.