Втородивизионният Монтана започна със седем нови футболисти и група от 26 играчи лятната си подготовка. Новият треньор Ферарио Спасов ще даде в следващите дни шанс на младежкия национал Християн Попов, който за последно беше част от германски отбор. На проби е и нападателят от Своге Александър Александров.
 
Едно от топпопаденията на лятната селекция на тима е бившият защитник Росен Колев на Черно море, който за последно игра в Любимец. Договори с Монтана подписаха Асен Георгиев (за последно в Локомотив Пловдив), Ангел Рахов (Раковски), Сергей Георгиев (Банско), Йордан Димитров (Дунав), Юлиян Ненов и Георги Пейчев (двамата от „Ботев“ Враца). С футболистите от стария отбор, чиито договори са изтекли, ще се проведат разговори.
 
Кметът Златко Живков се срещна в съблекалнята с играчите и треньорите. Той заяви, че отборът няма да има финансови проблеми и чака успехи. До края на седмицата Монтана ще тренира у дома, а от неделя заминава на първия си лагер в Тетевен.
 
„Доволен съм от направената селекция. Мога да кажа, че взехме около 70% от това, което искахме. Ако се появи някой добър футболист, ще го привлечем. Чака ни много работа и по-малко приказки”, обяви треньорът Ферарио Спасов