Бразилският нападател на ЦСКА Жуниор Мораес заяви пред румънския вестник “Проспорт”, че Румъния му липсва. Той пристигна на “Армията” през лятото от украинския Металург (Донецк), а преди това носеше екипа на Глория (Бистрица). 24-годишният футболист трябваше да премине в Стяуа, но в крайна сметка акостира в Борисовата градина.
 
"В България е хубаво, но често ми липсва Румъния. ЦСКА е добър отбор, спечелихме последния мач и имаме нужда от точки. Тук играя в по-задни позиции, зад Янис Зику, не като в Бистрица, където бях чист нападател", сподели Мораес.
 
"Не съм имал никакви проблеми със Зику, това са само спекулации. Той ми е приятел. Не знам кога ще се върна в Румъния, но знам, че вие го искате. Знам всичко, което се случва в страната.
 
Съжалявам, че не отидох в Стяуа, защото с Михай Стойкица (главният мениджър на Стяуа - б.р.) мислим по еднакъв начин. И двамата искаме да побеждаваме. С ФИФА нещата се решиха окончателно, като становището бе, че мога да играя футбол. Джовани Бекали е моят мениджър. Напоследък се носят слухове, че има оферти за мен от Ла Коруня и Удинезе, но всъщност няма нищо конкретно.
 
Дали мога да играя за националния отбор на Румъния? Трудно би било сега, когато не съм в страната. По-лесно бих могъл да играя за България", завърши бразилецът.