Нападателят на ЦСКА Жуниор Мораес заяви, че идването на Стойчо Младенов начело на отбора е основната причина за възхода в последните мачове. Бразилецът призна, че през зимата е бил притеснен от многото трансфери в посока навън, които клубът направи.

„По време на зимната пауза малко се притесних заради многото продажби на футболисти. После се замислих и разбрах, че това не касае мен, а е работа на директорите. Аз се фокусирах върху собствената си игра и сега всичко е наред. Тренираме много усилено, а треньорът Младенов разговаря постоянно с нас и ни разяснява начина на работа и това, което се изисква от нас. Всички отлично разбираме какви са неговите изисквания и се стараем да ги изпълняваме”, заяви Мораес, който получи награда за играч номер 1 на 19-ия кръг на шампионата.

Нападателят има 10 гола и е на 3 зад лидера в голмайсторската класация Янис Зику, който през зимата напусна ЦСКА. Запитан дали се цели в този приз бразилецът сподели: “Желанието ми е да печеля и да стана шампион. Бих се радвал, ако стана голмайстор, но за мен по-важно е да помагам на отбора. Много важно е по-опитните футболисти да помагат на по-младите”.

“Като всяко едно дете в Бразилия, мечтая някой ден да играя за представителния тим на своята родина. За мен ще бъде удоволствие също така да играя за националния отбор на България”, уточни Мораес.

„Българското първенство е много оспорвано, защото четири отбора се борят за титлата. Не съм играл в топ първенствата на Европа, но се надявам да заиграя в голям тим след време. Имам подписан договор с ЦСКА и искам да се фокусирам върху представянето си с „червената” фланелка”, обяви целите си нападателят./БЛИЦ