Черно море приема ЦСКА в мач от първия пролетен кръг на Пуърва лига. Срещата на "Тича" започва в 15:00 часа и ще бъде следена на живо в БЛИЦ СПОРТ. 

"Червените" са с нов треньор в лицето на Любослав Пенев, който ще запише повторен дебют начело на тима. В същото време столичани се разделиха с две основни фигури - Кирил Десподов и Станислав Манолев. 

Контузените в ЦСКА са няколко, което ще доведе до ротации в титулярната единайсеторка. Чорбаджийски и Жеферсон не са напълно възстановени и едва ли ще започнат от първата минута срещу Черно море.

Пенев анонсира, че ще смени тактическата постройка на ЦСКА и днес вероятно ще видим "червените" подредени в 4-1-4-1. Пред Витаутас Черниаускас ще действат Николай Бодуров, Стивън Перейра, Стойчо Атанасов и Ангел Лясков.

Жанио Бикел ще бъде дефанзивен полузащитник, а пред него ще са португалците Тиаго Родригес и Рубен Пинто. На върха на атаката се очаква да започне Али Соу, който да бъде подпомаган по крилата от Едвин Джеси и Енрике Рафаел. 

От друга страна треньорът на Черно море Илиан Илиев също трябва да се справя без доста от основните си играчи. "Моряците" бяха напуснати от важни фигури като Благой Макенджиев, Атанас Зехиров и Елиас Хасани, а Мехди Фенуш, Георги Божилов и Емил Янчев са контузени. Вратарят Георги Китанов също не е в групата, защото е преотстъпен на родния си клуб от ЦСКА и договорката е да не игра срещу "червените".

Съдия на двубоя ще бъде Стефан Апостолов.

Вероятни състави:
Черно море: Дюлгеров, Панов, Генев, П. Димов, Кононго, Панайотов, Витанов, М. Минчев, Г. Илиев, Ндонгала, Р. Василев

ЦСКА: Черниаскуас, Атанасов, Перейра, Бодуров, Лясков, Бикел, Джеси, Родригес, Пинто, Рафаел, Али Соу

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка