ЦСКА започна демонтажа на козирката на стадион „Българска армия“. Това се случи на специално събитие, протекло при сериозен медиен интерес.

Представителите на средствата за масова информация имаха възможност на живо да видят как мощна уникална машина захапа покрива на централата трибуна на легендарния дом на „Армейците“.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Подобен вид техника не се използва често в България, но за „Армията“ се наложи да влезе в употреба, тъй като козирката се издига на сериозна височина. 

Заедно с представителите на медиите на събитието присъстваха и изпълнителните директор на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

„Събарянето на козирката става с една уникална машина за България, има само пет в света, останалите са в Австралия, Канада и две в Германия. Може да достигне височина на работа от тридесет метра. Основната причина да изберем този метод на събаряне е максимално запазване на здравето на персонала и околните, както и опазване на околната среда“, коментира Николай Николов от фирма „Ростер“, на която беше поверено събарянето на „Армията“.

„Подготвени са отделните видове отпадъци и са обозначени със съответните кодове. При работата ни се набляга на екологията, тъй като има дървета, които са в непосредствена близост до сградата. Седалките са демонтирани предварително, за да не се сместват със строителните отпадъци. Останал е само един бетон. Дали сме време 3 месеца за демонтажа, който става бавно, за да се наблегне на екологията. Не сме изненадани. От земните маси почти всичко се маха. Пилоните на осветлението ще бъдат демонтирани“, уточни главният ръководител на обекта Юксел Караахмед.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ