Частен съдебен изпълнител /ЧСИ/ обяви публичен търг за внушителен брой движими вещи - част от петролната база, свързана с оттеглилия се от ЦСКА бизнесмен Гриша Ганчев в Пловдив. В рамките на две години това е втори търг, като през септември 2022 г. се продаваха 28 сгради от базата - 67,51% идеални части, разположени в индустриална зона „Север“, на ул. „Васил Левски“, съобщава "Марица". Сега предмет на продажбата са 248 машини и съоръжения. Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването е 2 050 404 лв., което е 85% от съвкупността на всички движими вещи. Обявяването на купувач ще стане на 8 май 2024 г.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Собственикът на базата е „Петрол-Север“ ЕООД – с регистрация в Ловеч, длъжник по изпълнителното дело. Едноличното дружество е под шапката на „Нафтекс петрол“ ЕООД / с прекратена търговска дейност от 2016 г. и предхождащ запор/, което пък е в активите на „Петрол“ АД. Освен Гриша Ганчев, в управителния съвет на дружеството влизат още Георги Татарски, Кирил Шилегов, Лъчезар Граматиков и Милко Димитров.

Както „Марица“ писа, през 2022 г. огромната петролна база, също собственост на „Петрол север“ ЕООД се продаваше за над 28 млн. лв. Репортерска проверка установи, че тогава сградният фонд не е отишъл в чужди ръце, а е станал собственост на „Литекс Комерс“АД, също свързано с Гриша Ганчев. Очаква се, че и сега по същата законна схема отново ще се извърши цедиране на вземането, така че имуществото да остане в холдинга. В „Литекс Комерс“ АД участие има и синът Данаил Ганчев. Припомняме, че двамата днес се оттеглиха от управлението на ЦСКА.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!