Мощна акция на полицията се е състояла тази сутрин в столицата, само дни преди вечното дерби между ЦСКА и "Левски", което е в събота от 16:00 часа на "Васил Левски". Арестувани са 21 футболни привърженици. Задържането им е в резултат на разпознаване по видеозаписи от различни мачове.

Белезници са били сложени на ултраси на "Левски", ЦСКА, Локомотив (София) и други клубове.

Една от срещите, заради която със сигурност част от тях са попаднали в ареста, е световната квалификация между България и Италия (2:2). Тогава представители на няколко агитки се сбиха в Сектор "Б" на Националния стадион "Васил Левски", като най-дейни бяха левскарите и тези на Берое.

Хулиганските прояви по време на футболни срещи са чести. На мача с Дания (1:1) българските привърженици дори бяха обвинени от гостите в расизъм.

Арестуваните предстои да бъдат съдени по Закона за борба с противообществените прояви по време на спортни мероприятия. Този тип дела се гледат по бързата процедура и са без право на обжалване, което значи, че решението на съда веднага влиза в сила.

Най-честите наказания, които магистратите налагат, са парична глоба и забрана за посещение на спортни прояви за срок от 1 година.