БФС ще продължи ударно операция „България търси таланти в чужбина“, чиято цел е привличането на млади и перспективни футболисти, които да облекат екипа на националните ни отбори.  Както е известно, вече за младежите заиграха Силвестър Джаспър и Йоан Стоянов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В плановете на футболния съюз са попаднали още имена, които БЛИЦ ви представя. 

Тео Минчев (Челси). Роден през 2006 година. Офанзивен футболист, притежаващ отлична техника. Ненапразно момчето е капитан на юношеската формация на „сините“ от Лондон, в която играе. Определят го за изключителен талант. 

Валентин Йотов (Байерн). Роден през 2006 година. Баварският клуб го привлича от американски отбор. Треньорите в школата на Байерн са категорични, че момче с такъв потенциал се ражда веднъж на 20-30 години. Треньорът на юношите U17 Йордан Петков вече прати повиквателна на Йотов, но тогава Байерн отказа да го пусне.

Умер Агвадиш (Апоел Йерусалим). 20-годишен. Десен халф. Твърд титуляр в израелското първенство. Попада в плановете на Александър Димитров за младежкия ни национален отбор.  Роден е в Йерусалим. Вървят усилени разговори да избере България пред Израел. Проблемът е, че няма български паспорт.

Лукас Петков (Аугсбург), роден на 1 ноември 2000 г. Нападател. Определян за много голям талант. През май тази година дебютира в Бундеслигата в мач срещу Байерн. Той обаче също няма български паспорт. Засега... 

Борислав Станков (Валядолид). Известен в Испания като Слави. 19-годишен. Нападател. Може да играе и като дясно крило. Вече има мачове за мъжкия отбор на испанския тим във Сегунда дивисион. Роден е в Уеска. Момчето има страхотна физика и впечатлява дамите с мускулестото си тяло. 12 хиляди души го следват в „Инстаграм“. Слави има мачове за юношеските формации на Испания. Той обаче може да играе и за България, само не и в същата възрастова група. В момента вървят преговори между БФС, младока и мениджъра му.

Емил Газдов (Нюрнберг). 18-годишен. Вратар. Роден в канадския град Ванкувър.  Пази за юношите до 19 години на популярния германски тим. В Нюрнберг играе под наем от канадския клуб Пасифик. Наричат го майстор на рефлекса и му предричат отлично бъдеще. Впечатлява с огромния си ръст – 197 см.

Божидар Танев (Спарта Ротердам). 16-годишен. Ляв бек. Апетити към момчето има и от нидерландската футболна федерация. Момчето има както нидерландски, така и български паспорт. БФС вече води усилени преговори с родителите на Божидар, както и със самия него, с идеята да заиграе за България.

Калоян Костадинов (Стабек). 19-годишен. Халф. Вече има мачове за U19 на Норвегия. Преговорите с Калоян удариха на камък. Първоначално той отказа да играе за България. Предстоят обаче нови такива, защото идеята е да облече след време екипа на младежкия ни национален тим до 21 години. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ ви предлага снимки на повечето от набелязаните футболни таланти

Теодор Минчев от Челси:

Валентин Йотов от Байерн:

Борислав Станков от Валядолид:

Емил Газдов от Нюрнберг:

Калоян Костадинов от Стабек:

Умер Агвадиш от Апоел Йерусалим: