От вчера фенклубът на "Левски" в Асеновград се присъедини към голямото левскарско семейство, съобщиха от Националния клуб на привържениците на Левски. Както е известно, преди няколко седмици "сините" фенове подеха кампания за обединение на всички левскари в България.

Феновете на 26-кратните шампиони вече минаха през Благоевград, Петрич и Сандански, а вчера приобщиха към тях и фен-клуба в Асеновград. Миналата седмица феновете прекараха ден повече поради същата причина и в Бургас, където на следващия ден отборът стартира пролетния дял на първенство с победа с 2:0 срещу Черноморец.

Ето какво гласи кампанията на феновете:

"Присъедини се и ти!" (натисни ТУК)

Кампания за обединение на всички левскари

Уважаеми дами и господа, привържениците на "Левски", имаме честта да Ви съобщим, че започваме национална кампания за популяризиране на любимия ни отбор в цялата страна. Акцията ще мине под мотото ПРИСЪЕДИНИ СЕ И ТИ и ще има за цел да обедини колкото се може повече от привържениците на „синия” клуб от една страна, а от друга - да „запали” страстта към "Левски" в сърцата на още повече хора.

Решението ...за провеждането на кампанията бе взето в неделя, 10.02.2013 г., на среща между НКП и всички организирани столични фракции. Освен познатите клубове (София – Запад, South Division, Синя Хунта, HD Boys и други) на срещата присъстваха и представители на големи групи привърженици, които не са обединени в клубове.

Привържениците на "Левски" от столицата отдавна планирахме подобна среща, на която да обсъдим състоянието, в което се намираме, да потърсим решение на съществуващите проблеми и да намерим път за развитие.

На срещата бе обсъдено взаимодействието между отделните клубове, чиито видими измерения се изразяват в хореографията по трибуните, стюардската организация, посещенията на мачове в провинция и чужбина, магазините за артикули, спортния център.

Бе ясно заявено, че всеки, който има идеи и желание да помага за развитието не само на Сектор Б”, но и всички трибуни, както и за развитието ни извън стадиона, е добре дошъл.

След това представители на софийските клубове започват обиколки в цялата страна, по време на които ще се срещат с местните „сини” привърженици. Целта на тези посещения е да проверим състоянието на структурите извън София, а там където няма такива, да се създаде организация за изграждането им. Първите посещения ще бъдат в градовете от Югозападна България, в които има огромно количество привърженици на любимия отбор.

Освен това взехме решение да започнем да събираме членски внос в размер на пет лева месечно. Срещу тази символична сума всеки ще получи поименна карта, която му гарантира редица привилегии. За тях информация ще бъде дадена по време на предстоящите срещи. С цел прозрачното изразходване на средствата от членския внос предстои да се разработи софтуер, чрез който всеки един ще може да следи движението на парите.

Само Левски!