Пловдивското дерби между Локомотив и "Ботев" беше прекъснато в 8-ата му минута заради Аян Садъков. Целият стадион стана на крака, като феновете скандираха името на легендата, който се бори с тежката диагноза амиотрофична латерална склероза. Садъков също е на трибуните на "Лаута", придружаван от сина си. Футболистите на двата отбора също аплодираха легендата.

Всички на "Лаута" заслужават само адмирации за уважението, което демонстрираха към Садъков, вдъхвайки му кураж в този тежък за него и семейството му момент.

Отдавна ръководството на Локомотив (Пловдив) реши дербито с "Ботев (Пловдив) днес да се проведе под патронажа на великия футболист. Бившият халф на "черно-белите" има 350 мача и 140 гола за Локомотив, записа и 80 мача и 9 попадения за националния отбор на България. В края на кариерата си той носи и екипа на "Ботев". Миналата година долетя неприятната новина, че Аян Садъков е болен от амиотрофична латерална склероза.

Любимецът на феновете води тежка битка за здравето си. В 8-ата минута на първото полувреме и в 8-ата минута от второто полувреме на дербито днес, всеки изпратен DMS LOKO на номер 17 777 ще бъде в подкрепа на битката на Аян Садъков.