Ръководството на ЦСКА подготвя немалко трансфери на финалната права на летния прозорец. Пазарът затваря у нас на 2 септември, понеделник, и "червените" се опитват да спазят срока.  

БЛИЦ първи писа, че "армейците" са много близо до привличането на Джеймс Ето'о от Ботев Пловдив. Разговорите са на финалната права и се очаква да приключат днес. 23-годишният камерунец най-вероятно няма да вземе участие в двубоя между двата тима довечера именно заради трансфера. Джеймс ще бъде използван като опорен халф в ЦСКА, макар че в Ботев действа предимно вдясно край тъча.

"Червените" привлякоха вчера национала на Люксембург Мика Пинто. 31-годишният футболист е ляв бек и идва без пари. 

Пари обаче ще се плащат (и то немалко) както на Ботев Пловдив за  Ето'о, така и за поне още двама.

БЛИЦ вече писа, че ЦСКА иска испанеца Адриан Диегес Гранде. Малко след това от Полша изтече информация, че Ягелония, клубът на бранителя, не желае да го продава.

Последните информации обаче гласят, че ЦСКА не се е отказал от Гранде и всичко ще се реши окончателно днес по обяд. "Червените" са приготвили 700 000 евро и имат готовност да вдигнат с още 200 000 евро парите, за да купят от полския шампион испанския централен защитник.

Ударят ли на камък, те имат готов втори вариант. Става въпрос отново за чужденец, който ще бъде привлечен на 100 процента при греда с Гранде. Даже се говори, че той има резервиран билет и ще тръгне за София надвечер, ако сделката за испанеца се провали.  

Но това не е всичко. ЦСКА е извадил доста солидна сума за централен нападател. Водят се разговори с двама души и техните клубове. Единият се подвизава също в полското първенство както и Гранде. Другият е собственост на тим от датския футболен елит. Цените варират между 800 000 и 1,5 милиона евро.

И накрая - текат разговори с две крила. Едното лети в кипърския елит, а другото в руски клуб.  

По всичко личи, че в ЦСКА бързат да вземат още футболисти за излизане от кризата. 

Припомняме, че дебютът на новия треньор Александър Томаш е срещу Ботев Пловдив тази вечер. Мачът ще стартира в 21:30 на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда".