Един от лидерите на Лудогорец - Козмин Моци, е категоричен, че тимът отново ще бъде шампион. Румънецът говори пред медиите по време на зимната подготовка в Турция. Лудогорец играе днес от 19:00 часа контрола със Стяуа.

"Сега сме по-спокойни, в сравнение с първите мачове през лятото, тъй като в края на полусезона започнахме да играем по-добре. Новите футболисти, които сега дойдоха, вече знаят какво трябва да правят на терена. За нашия отбор е добре, че започваме отново да играем както през последните три-четири години. Георги Дерменджиев е участвал в целия проект на Лудогорец. Той е тук от "Б" група с Ивайло Петев. При нас през последните 6 месеца си тръгнаха доста футболисти, както и треньорът. Сега обаче той се завърна. За мен е добре, че Бат`Жоро се завърна в Лудогорец“, сподели Моци, който няма никакво съмнение в петата шампионска титла на България.

"Аз съм сигурен, че ще сме шампиони тази година. Знам, че ние сме най-добрият тим в българското първенство. Тази година бе по-трудно за нас, тъй като не започнахме добре сезона. Загубихме точки срещу малки отбори. Отпаднахме в първия кръг на Шампионската лига и затова бе по-трудно за нашия отбор. Но аз съм сигурен, че ние пак ще сме първи и искаме отново да играем в Шампионска лига", заяви Моци.

"Досега имахме еднакъв актив с Левски. Аз знам, че имаме същите точки. Така, че трябва да играем много сериозно срещу тях в първия кръг. Не знам как да коментирам, че Левски е с пет точи зад нас. Трябва да бием в първия мач в Разград. Ще говоря с Лукин. Той е мой приятел. Добър футболист. Нормално е той да иска да бие Лудогорец, защото никога не е печелил срещу мен", коментира с усмивка бранителят.

Моци коментира и изваждането на ЦСКА, Литекс и Локомотив София от "А" група: "Не е по-лесно за Лудогорец с изваждането на Литекс и ЦСКА. Според мен и сега има добри отбори, като Левски, Берое, Славия и Черно море. И аз искам по-принцип да има по-добри и по-големи тимове в българския шампионат и чакам, и Локо Сф, и ЦСКА, и Литекс да се завърнат в "А" група. Няма как да кажа аз дали е правилно Литекс да е изваден от А група. Аз искам в българския шампионат да останат големи отбори, като Литекс, ЦСКА и Локо Сф. Нормално е, когато ги няма тези три-четири големи отбора, нивото да не е същото. И за Лудогорец, и за другите отбори е по-добре да има повече и по-трудни мачове и затова чакам и ЦСКА, Локо (Сф) и Литекс в елита", допълни Моци./БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: ПОДГОТОВКА И ТРАНСФЕРИ ЗИМА 2016

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016