Очаквайте през януари традиционната анкета на БЛИЦ за най-добър телевизионен футболен коментатор. Този път решихме да изчакаме до края на 2014 година, след което ще дадем шанс на вас, читателите, да определите най-добрия. 

Припомняме, че номинирани ще бъдат всички телевизионни журналисти, които са коментирали поне един футболен мач в ефир - независимо дали става въпрос за двубой от българското или от други първенства. В анкетната ни листа няма да попаднат журналисти, които са анализирали мачове или са били водещи на студио, без да са коментирали на живо дадена среща. Нито пък такива, които коментират или анализират в медии извън телевизията. Така отговоряме на въпроса, който мнозина ни задават - дали колегите от "Гонг" ще бъдат номинирани. Няма да бъдат. Не че не са добри - напротив, а защото анкетата обхваща само телевизионни журналисти.

Предстои интересна битка между ексцентричния Алекси Сокачев, прочул се през 2014 година, с фразата "Моци успяваааааа" срещу ветерана Георги Попвасилев, заложил на нестандартни коментари в ефир, излъчващи хумор и остроумие, както и срещу големите професионалисти от "Диема". Разбира се, сред номинираните ще бъдат и колегите от Канал 1, върху които падна голямата тежест през лятото по време на Мондиала в Бразилия. И, честно казано, те се справиха повече от добре. В списъка са и класиците от "Филм+" и Евроспорт 2 плюс журналистите от Евроком и Канал 3, които коментираха съответно бразилското първенство и родната "В" група. Не сме забравили и момчетата от ТВ7, които до края на миналия сезон предаваха мачовете от българския елит. 

2014 година ще се запомни с трансферите на Илиян Енев и Деян Веселинов от ТВ7 в "Диема", където, попадайки при големите майстори, успяха бързо да се адаптират. Както и с дебютите на млади колеги, тръгнали по трудните стъпки на занаята. Един от тях е Любослав Лозанов, който е само на 21 години.



В седмицата от 12 до 18 януари анкетата ще стартира и ще продължи до края на месеца. След това ще обявим и наградим победителя. В предните три издания първите места спечелиха: Борислав Борисов (Диема), Георги Алипиев (Диема) и Алекси Сокачев (Би Ти Ви).