Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо призна, че лудата седмица, в която победи Барселона на 2 пъти и изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионската лига не е най-паметната в кариерата му.

“Това беше добра серия. Три важни победи, но определено имам по-специална серия. Постигнах я с Интер. За една седмица победихме Рома във финала за купата, после бихме Сиена и си гарантирахме титлата в Италия, а накрая взехме шампионската лига след успех над Байерн. За мен това беше специалната седмица. Това бяха най-паметните дни в кариерата ми”, призна Моуриньо пред английския таблоид “Сън”.

Той разкри и каква е причината да не се радва след победата над Манчестър Юнайтед.

“Не подскачах до луната, защото този успех не означава почти нищо. Това е просто един спечелен важен мач. Но знам, че можем да отпаднем още в следващия кръг на Шампионската лига и тогава успехът над Юнайтед няма да означава нищо. Имаме още мачове и трябва да остана спокоен и хладнокръвен”, продължи Моуриньо.

Той обаче не разкри остава ли в Реал и след края на сезона и дали решението му зави от представянето на тима в Шампионската лига.

“Никога не съм взимал решения под влиянието на резултатите. Един мач, една победа или загуба не могат да променят моето решение. Винаги съм работил на топ ниво, всеки ден мисля само за отбора в който съм, а собственото ми бъдеще е стояло на втори план”, допълни Моуриньо.