Бившият селекционер Станимир Стоилов заяви, че двама от настоящите национали Ивелин Попов и Иван Бандаловски съжаляват, че не са останали в “Левски”. Както е известно, и двамата играчи са юноши на “сините”, но си тръгнаха от “Герена” преди години.

“Бандаловски си тръгна преди аз да стана треньор, а Ивелин Попов след като дойдох в “Левски”. И двамата искаха да търсят развитие на друго място и заминаха за Холандия. След това обаче се върнаха и станаха футболисти в България. Мисля, че съм помогнал на Ивелин Попов, тъй като аз го наложих в националния заедно с Бербатов и му дадох път в Литекс”, заяви Мъри Стоилов.

“Сигурен съм, че и двамата съжаляват, че не са били в “Левски”. Там щяха да изпитат много по-големи радости във футбола, отколкото са изпитали досега. Никой голям клуб не съжалява за футболист - футболистът съжалява за клуба", допълни бившият национален селекционер.

Станимир Стоилов коментира и липсата на играчи на “Левски” в националния отбор: “Трябва да се замислят, че нямат национал. Явно нещо не върви. Детско-юношеската школа отдавна приключи, още преди 2-3 години. Вече трета година не съм видял момче, което да е наложено в първия състав, а и не виждам такъв. Три години, които “Левски” пропиля с лека ръка.”

Треньорът обясни и каква е ситуацията около проваления трансфер на Веселин Минев, който премина в Анталияспор: “С Веско Минев се бяхме разбрали окончателно още в петък. В неделя от “Левски” ми се обадиха и казаха, че той лети за Турция. Не се е случило нищо различно от българската футболна действителност – трудно е да си държиш на думата и да си коректен.”/БЛИЦ