Днес след обяд българските участници в евротурнирите ще научат имената на своите съперници. Първия противника си ще разбере шампионът Лудогорец. Жребият за първия и втория квалификационни кръгове на Шампионската лига ще започне в 13:00 часа българско време.
 
Тимът от Разград стартира в турнира от втория квалификационен кръг, където е поставен. УЕФА вече направи разбивките за жребия и Лудогорец е в трета група, където непоставени са Дюделанж (Люксембург), Стрьомсгодсет (Норвегия), Сейнт Патрик (Ейре), Валета (Малта) и Жалгирис (Литва).
 
Литекс и „Ботев“ (Пловдив) участват в Лига Европа още от първия квалификационен кръг, където са поставени. УЕФА раздели участниците на групи и тимът от Ловеч се падна в трета група. В нея непоставени са Фолгоре/Фалчано (Сан Марино), Санта Колома (Андора), Кайрат (Казахстан), Верис (Молдова) и Мика (Армения).
 
„Канарчетата“ бяха разпределени в четвърта група. В нея най-любопитното име сред непоставените е Астана (Казахстан), където от миналата седмица треньор е бившият наставник на „жълто-черните“ Станимир Стоилов. Останалите отбори, които могат да се паднат на „Ботев“ (Пловдив) са Слиема Уондърърс (Малта), Шкендия (Македония), Ловчен (Черна гора), Лачи (Албания) и Либертас (Сан Марино).
 
Вицешампионът ЦСКА стартира от втория квалификационен кръг, където е сред поставените. За момента от страна на УЕФА няма направени разбивки на отборите от тази фаза на Лига Европа.