Селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов заяви, че бразилецът Дока не може да играе за националния отбор на България. Миналата седмица стана ясно, че полузащитникът на Литекс е започнал процедура по придобиване на български паспорт.

„Дока няма как да играе за България на този етап. Според наредбите на ФИФА играч получил български паспорт трябва да е играл най-малко пет години в съответната страна, за да облече екипа на националния отбор. Няма как да разчитам на него”, заяви Стоилов след церемонията “Футболист на футболистите”.

„Наблюдавал съм Мицански в няколко мача, направи ми добро впечатление. На този пост разполагам с играчи като Бербатов и Божинов и затова на този етап няма да разчитам на него”, допълни Мъри.

“Наясно съм с футболистите от „А” група, на които ще разчитам срещу Белгия. Нека мине кръгът в Румъния и да видим дали някой от футболистите от чужбина няма да се контузи и тогава ще стане ясна бройката на играчите от родното първенство. И занапред ще продължавам да разчитам на Иван Иванов, на който съм пратил повиквателна за Белгия”, завърши селекционерът./БЛИЦ