Имащите запазено място в историята на “Левски” Станимир Стоилов и Георги Иванов ще се срещнат за пореден път днес от 17:00 часа в Пловдив. Те обаче ще се изправят за пръв път един срещу друг като треньори. Мъри гони евровиза с “Ботев” (Пловдив), а Гонзо търси призвание в треньорското поприще и има нелеката задача да спаси Черно море от изпадане.

Двамата се познават отлично – първо бяха съотборници, а след това Стоилов бе треньор на Гонзо на “Герена”. Когато носеха синята фланелка, двамата вдигнаха общо 3 титли и 2 купи на България. След това с Мъри на пейката, а Иванов в състава бяха взети още две титли и една купа (сезон 2005/06 и 2006/07, като Гонзо бе в тима през втората половина на първия и първата половина на втория). Факт е обаче, че често Стоилов го държеше на пейката – най-вече в евромачовете – тогава тимът стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА, а след това влезе в групите на Шампионската лига.

Като играчи двамата са били противници два пъти – през сезон 1997/1998. Тогава Гонзо играе първия си сезон в “Левски”, а Мъри е в Славия. И двете срещи завършват наравно. Първата при резултат 1:1, като и двамата играят пълни 90 минути. Във втория двубой резултата е 2:2. В него Станимир Стоилов успява да отбележи гол от дузпа за “белите”.