Изпадналият в миникриза “Ботев” (Пловдив) приема Черноморец в среща от 18-ия кръг на “А” група. Двубоят, който започва в 14:30 часа и ще бъде предаван по Нюз7, ще бъде и своеобразна битка между Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо.

“Канарчетата” се смъкнаха до шесто място в класирането, а в началото на сезона дори бяха спрягани за основен фаворит за титлата на България. Черноморец е в зоната на изпадащите и всяка среща е изключително важна за тима.

Треньорът на Черноморец Димитър Димитров - Херо е наясно с положението в Ботев и е дал указания да се търси максимумът в тази среща. Очаква се той да заложи на тактика с наситена средна линия и плътна охрана на опасните футболисти на съперника. Напред ще се разчита на контраатаки и стрелба от статични положения, каквито бургазлии тренираха много през седмицата.

В Пловдив пък имат проблеми с отбраната. Левият бранител Артур се оплаква от болки и вероятно ще остане резерва. Треньорът Станимир Стоилов ще решава обаче в последния момент какъв кадрови ход да предприеме. В случай, че Артур играе, то капитанът Веселин Минев ще си партнира с Бобан Грънчаров в центъра на отбраната. Борис Галчев най-вероятно ще остане резерва, а асовете Тодор Неделев и Мариян Огнянов не попаднаха в групата, тъй като не са възстановени.

2_13.jpg“Ботев” – Черноморец2_8.jpg
14:30 часа, стадион “Христо Ботев”
Съдия: Никола Попов
Пряко по Нюз7





Вероятни състави:


“Ботев” (Пд): Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Артур Енрике, Томаш Иршак, Георги Сърмов, Ромарио Кортзорг, Абел Анисе, Вандер Виейра, Иван Цветков

Черноморец: Янко Георгиев, Крум Стоянов, Мартин Кавдански, Траян Траянов, Венелин Филипов, Николай Павлов, Лъчезар Балтанов, Ванчо Траянов, Манзоро, Амари, Петър Атанасов