Треньорът на кипърския Анортозис Станимир Стоилов информира, че се интересува от Димитър Иванков. 35-годишният вратар стана свободен агент, след като напусна турския Бурсаспор. Информациите бяха, че Иванков се очаква да заиграе в гръцкия Кавала, но сега нещата може да се преобърнат.

"Едва ли има треньор, който не би се поинтересувал от Митко. Вратар, който вече 15 години играе на много високо ниво. Футболист с 65 мача за националния отбор на България и с над 40 гола в кариерата си изобщо. Разбира се, че се интересувам от него", коментира пред "Гонг" Станимир Стоилов, който преди години бе заедно с Иванков в "Левски".

През зимата Мъри желаеше да привлече в Анортозис Георги Петков. Опитният страж на "сините" обаче предпочете да заиграе в друг кипърски клуб - Еносис (Паралимни).

В сряда Стоилов изведе футболистите си за първа тренировка от лятната подготовка. Едно от петте нови попълнения на Анортозис е друг бивш ас на "Левски" - Игор Томашич. 34-годишният хърватски защитник дори има 16 мача за националния отбор на България. Както е известно, част от Анортозис е още един левскар - Станислав Ангелов-Пелето. /БЛИЦ