Старши треньорът на „Ботев“ (Пловдив) Станимир Стоилов говори за селекцията на тима и целите на отбора през зимната подготовка. Мъри даде интервю за Гонг.бг, в което призна, че „канарчетата“ очакват да вземат и Юнес Хамза от румънския Петролул, както и че са на път да подпишат договор с Димитър Везалов, който се раздели с „Левски“.
 
„Насочихме се към футболисти, които играят в големи клубове за да могат да отговорят на манталитета на клуб, който иска да печели. Искахме играчи с манталитет на победители. Надявам се тези, които привлякохме да са такива”, заяви Станимир Стоилов.
 
„Постарахме се да няма играч по-възрастен от 27 години, за да може „Ботев“ да има едно спокойно бъдеще в близките 3-4 години. За наша радост в този тежък зимен период успяхме да привлечем двама национални играчи – на Румъния и на Конго. Надявам се те да се утвърдят и развият”, добави Мъри.
 
„Нашият собственик осигури на 100 %, това което поискахме. Опитахме се да убедим тези футболисти, е че „Ботев“ е сериозен проект, клуб който иска да се развива, да печели трофеи. Те дойдоха, за да печелят с нас. При тях никога не са били водещи финансовите измерения, тъй като ги имаха и в румънските отбори. Те дойдоха в един нов проект, който е нещо сериозно и в идните години ще се бори за всички възможни трофеи в България. Тепърва обаче „Ботев“ ще трябва да отстоява позициите си. Имаме добра група от играчи, трябва да станем и добър отбор”, категоричен бе Стоилов.
 
„Мисля, че успяхме да приключим до голяма част нещата, които бяхме планирали като селекция. Лукин и Куртеан тренират наравно с отбора. Тези дни официално ще приключим трансферите на Бенга и Доре. Те също тренират с основната група, но са доста изостанали в подготовката, защото досегашният им отбор – Петролул започна тренировки близо седмица след нас. Те ще трябва да наваксват!”
 
„Имаме желание да привлечем Юнес Хамза в „Ботев“, отправили сме конкретна оферта към Петролул и имаме съгласието им. Ако успеем да се договорим с него, ще изпълним изцяло това, което бяхме запланували. Това беше и нашата идея за селекция през зимата – двамата футболисти от Петролул и двамата от динамо Букурещ плюс Хамза”, каза още наставникът на „канарчетата”.
 
„Подсилихме се на постове, на които играеха футболисти, които ни напуснаха. Като изключим Везалов, който се появи като възможност впоследствие, имахме намерение да привлечем между 4 и 5 футболисти. Имаме достатъчно конкуренция, достатъчно футболисти. Надявам се да се сработят възможно най-бързо и да изчистим взаимовръзките. Оттук нататък на „Ботев“ ще му трябват повече и мачове и разбира най-бързо сработваме. Мисля, че хората, които дойдоха ще помогнат на отбора да се развие и да върви напред”, сигурен бе Мъри.
 
„Не сме привлекли тези футболисти за да губим или да се предаваме. Взели сме ги, за да може отборът да побеждава и да печели важни мачове. В такива изравнени първенства като нашето, всеки качествен футболист и всеки сработен отбор може да получи преимущество”, добави за новите попълнения Стоилов.
 
„Всички футболисти полагат усилия да влязат в максимална спортна форма. Радващото е, че се движим по програма и няма контузени играчи. Гледаме да вкараме отбора в добра кондиция и да бъде готов за контролите, които ще изиграем”, коментира старши треньорът на пловдивчани.
 
„По-добри условия за подготовка от тези в Ларнака, трудно можем да намерим. Това е и целта на пребиваването на българските отбори в чужбина по време на подготовките. Надявам се всичко това да е за добро и всичко да бъде наред и след прибирането в България”, каза още Мъри.
 
„Сега най-важно е да започнем да играем контроли, в които да опитаме да изчистим игровия стил. Трябва да се опитаме и да играем малко по-агресивно и малко по-стабилно отколкото в последните месец или два. Да върнем играта и настроението от началото на сезона. Да показваме игрите, които всички искат да виждат”, завърши Станимир Стоилов.