Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов кара свои футболисти нарочно да си просят картони. Това твърдят под тепетата, след като Томаш Иршак и Сивард Спрокел бяха санкционирани с жълт цвят при изразителната победа с 6:1 над Черноморец вчера. 

Двамата легионери имаха по 4 жълти картона от началото на първенството и ги грозеше наказание за двубоя с ЦСКА след два кръга. Така, след като изпълнили указанието на Мъри и нарочно си изпросили картоните вчера, Иршак и Спрокел ще бъдат наказани за по 1 мач на заседанието на Дисциплинарната комисия във вторник. Стоилов няма да разчита на услугите им в неделното гостуване на Славия, след което обаче ще може да ги използва за важния двубой с ЦСКА, както и след това за градското дерби с Локомотив. Напеченият сблъсък от 20-ия кръг на "А" група между "канарчетата" и "армейците" е на 5 декември (четвъртък) от 14:00 часа на стадион "Христо Ботев". Пловдивското дерби пък е само 3 дни по-късно - на 8 декември от 14:00 часа на "Лаута".

До двубоя с ЦСКА Спрокел се очаква напълно да се отърси от преживения шок, тъй като стана ясно, че заедно с Ромарио Кортзорг са катастрофирали на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е бил преди дни, като от "Ботев" умело го криеха, твърдейки, че двамата чужденци са контузени.

Холандецът пропусна реванша от 1/8-финалите за Купата на България срещу Черно море (1:0) именно заради катастрофата. Спрокел имал проблем с очите, наранени от счупените стъкла на потрошения му джип, който управлявал при инцидента. Двамата холандци се прибирали от София, където отскочили да се видят със звездата на "Левски" Гари Родригес. Трите "лалета" посетили един от големите търговски центрове, след което Спрокел и Ромарио тръгнали обратно към Пловдив и катастрофирали. Вторият по чудо се разминал само с уплаха. Разбитият автомобил е служебен и застрахован.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ