Треньорът на Литекс Станимир Стоилов опроверга възможността в Ловеч да заработи и Наско Сираков, след като двамата бяха заедно в Левски, а сега и в националния отбор.

"Най-важното нещо за нас засега е да комплектоваме максимално отбора, като засилим конкуренцията по постове и след това да се представим добре в Лига Европа", каза пред "Гонг" Стоилов на първата тренировка на "оранжевите" за новия сезон.

"Има шанс да влезем в групите, но всичко е въпрос на жребий. Дано изтеглим по-преодолим противник. Литекс трябва да стане толкова добър, че да може сам да си извоюва участие, а не да разчита на преодолими съперници", каза още Стоилов.

"Смятам, че максимум до 4-5 дни ще приключим със селекцията и с играчите, които сме набелязали. В момента се водят разговори. Говори се с четирима човека от всички линии. Имаме нужда да създадем по-голяма конкуренция в отбора. Облика няма толкова да го променяме, трябва да повишаваме качеството. Когато има опитни футболисти на добро ниво, ще се разчита на тях, но ще се опитаме да привлечем 2-3 млади играчи между 23 и 25 години, които да подсигурят бъдещето на Литекс като отбор. С никой няма да се разделяме, няма с кой да се разделим, може някой от младите да бъде преотстъпен да се обиграва", продължи треньорът на Литекс.

"Само за футбол с Венци Стефанов няма какво да коментирам. Все едно аз да разбирам повече от него от бизнес. Футболът на него му е емоция. Няма какво да коментирам, ясно му е какви са му личните пристрастия специално към мен. В последните 4-5 години, откакто той взе да коментира националния отбор видяхме колко се скъсахме да ходим по световни и европейски първенства. По-малко да коментира за футбол, защото, според мен, там не му е силата. На него проблемът му е, че не може да влияе, ако може да влияе и ако е член на Изпълкома, всичко в българския футбол е розово, както и в националния отбор. Сега в момента той не е там и може да си прави всякакви видове предложения", каза Мъри по повод непрестанните атаки от страна на президента на Славия Венци Стефанов към него.

"В националния отбор съм бил твърде кратко и доста бързо взеха да ме сменят и да ме назначават, но не е толкова страшно. Смятам, че националният отбор постави някаква основа като игра и начин на развитие. Мисля, че успехите няма да закъснеят", каза още Стоилов.

"В Литекс има достатъчно началници. Казвал съм, на Наско мястото е или в Левски, или в националния отбор", добави Мъри.

"През изминалия сезон изпълнихме една от целите си – взехме купата, така че сме реализирали наполовина амбициите си. Не смятам, че бяхме достатъчно готови да спечелим титлата през миналия шампионат, ще видим как ще бъде през този. Последните 2-3 месеца, въпреки че имахме проблеми с контузени играчи през цялата година, отборът намираше и се справяше добре", каза още Стоилов. /БЛИЦ